У Польщі створили інтерактивну мапу випадків насильництва над дітьми в церкві

Дата: 03 Січня 2019
A+ A- Підписатися

У Польщі активісти фонду Do Not Fear (“Не бійся” – ред.) створили інтерактивну мапу з історіями насильництва стосовно дітей, яке скоювали священики. 

Про це повідомляє сайт News Mavens.

На мапі, яку випустили ще наприкінці минулого року, зібрані сотні випадків сексуального та фізичного насильства щодо дітей. Чорними цятками (63 випадки – ред.) на ній позначені випадки сексуального насилля, за які винних священиків покарали в суді. Розгляд ще 50 випадків (помаранчеві – ред.) був відхилений через те, що від моменту скоєння злочину минуло занадто багато часу. Сірими на мапі позначені випадки, про які активістам фонду “Не бійся” розповіли на умовах анонімності. 

“Я чекав 37 років на цей момент. Ця карта не є повною і ніколи не буде такою”, – розповів голова фонду Марек Лісінський, якого у віці 13 років домагався священик. 

За словами авторів мапи, вона є заохоченням для інших жертв сексуальних домагань, що стались у стінах церкви, розповідати про свій досвід. 

Нагадаємо, що за минулий рік в Україні суди розглядали приблизно 80 справ щодо сексуального насильства стосовно дітей. Всього відкритих кримінальних проваджень щодо сексуального насилля стосовно неповнолітніх за минулий рік налічили більше чотирьох з половиною тисяч, а реальної кількості скоєних злочинів не знає ніхто. За даними Нацполіції, за 11 місяців минулого року від сексуального насильства постраждали понад чотири тисячі дітей, а більша частина з них знали своїх кривдників та довіряли їм. У середньому в Україні минулого року близько 25 дітей щодня залишали свої помешкання, а крім того, понад півтори тисячі неповнолітніх стали жертвами тяжких та особливо тяжких злочинів – 73 вбивства та 164 факти зґвалтувань або насильницького задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter