У політв’язня Дудки в СІЗО погіршується здоров’я – рідні

Дата: 15 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

У фігуранта так званої справи “українських диверсантів” Володимира Дудки погіршується стан здоров’я.

Про це з посиланням на сина політв’язня Іллю Дудку повідомляє видання “Крим.Реалії”. 

Російські силовики тримають Дудку в Сімферопольському СІЗО. Тиждень тому чоловіку озвучили результати медичного обстеження, яке проводили ще торік. 

“У цих результатах ідеться про те, що в нього білий рубець у шлунку, що свідчить про пережиту виразку шлунка. Також у нього аденома простати і пісок у нирках. Ці хвороби з’явились у нього вже після арешту. Тато регулярно скаржиться на болі в ділянці живота і паху. Лікар поцікавився, які ліки він приймає, але своє призначення не виписав. Тато написав заяву, щоб результати обстеження видали в письмовому вигляді мені і адвокатам. Я хочу з цими призначеннями сходити до уролога, щоб отримати інші ліки”, – сказав син Дудки. 

Наразі рідні хочуть звернутися до українського Омбудсмана Людмили Денісової та її російської колеги Тетяни Москалькової, щоб політв’язню провели нове обстеження. Офіційно російські силовики стан здоров’я Дудки не коментують. 

Син політв’язня також розповів про те, що у ще одного фігуранта справи Олексія Бессарабова змінився адвокат, а тому розгляд його апеляційної скарги, ймовірно, відкладеться на невизначений час.

“Адвокат ознайомлюється з матеріалами, тому розгляд апеляційної скарги найближчим часом не намічається. Батько з Олексієм у доповненнях до апеляційної скарги написали чимало зауважень на вирок. Крім того, вони оскаржили той факт, що у вироку не було вказано їхнє українське громадянство. Суд цю скаргу задовольнив”, – пояснив Дудка.

Нагадаємо, що сьогодні, 4 квітня, підконтрольний Кремлю незаконний “Севастопольський міський суд” засудив до 14 років колонії суворого режиму політв’язнів Володимира Дудку та Олексія Бессарабова. Російські силовики звинуватили їх у підготуванні диверсій у Криму та в зберіганні вибухівки. На додаток до тюремного строку обом фігурантам справи “українських диверсантів” також дали великі штрафи. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter