У поліції ліквідували приватний загін Киви, що нападав на активістів

Дата: 20 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Голова Національної поліції Сергій Князєв ліквідував охоронну структуру “Безпека життя”, пов’язану з екс-радником міністра внутрішніх справ Іллею Кивою.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Члени “Безпеки життя” в Одесі 

Про спеціальний підрозділ, створений Іллею Кивою з ветеранів АТО, стало відомо наприкінці липня. Тоді під час акції біля будівлі САП напали на відомого антикорупційного активіста Віталія Шабуніна та облили його зеленкою.

Потім журналісти програми “Схеми” виявили, що серед протестувальників, які нібито організували контракцію, були співробітники Нацполіції.  

Розслідування журналістів програми “Схеми”

Також вони повідомляли, що місцева влада в регіонах України наділяє комунальних охоронців функціями правоохоронних органів та використовує їх у своїх власних цілях.

На публікацію розслідування у Facebook тоді відреагувала ведуча програми Наталя Седлецька.

“Вдумайтесь, підлеглі Авакова, наділені громадянами владою та повноваженнями, беруть участь в акціях, агітуючи проти НАБУ, що розслідує провадження проти сина міністра. Хіба це не використання адміністративного ресурсу? Службового становища? Вже не кажучи про те, що закон про Нацполіцію зобов’язує поліцейських бути політично нейтральними, вони просто не можуть брати участь в акціях під жодними прапорами та гаслами”, – написала вона.

На підсумковій прес-конференції 20 грудня, відповідаючи на запитання журналістів, голова Нацполіції Сергій Князєв запевнив, що наразі незаконне формування фактично ліквідоване:

“Засоби масової інформації підняли питання щодо природи цього підрозділу в системі поліції охорони. Протягом двох-трьох діб фахівці переглянули штатну структуру, підстави створення. Особисто моїм наказом цей підрозділ був ліквідований”.

Тепер, за словами Князєва, вже екс-службовці або звільнилися, або перевелися до інших органів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter