У Південній Африці випробовують нову вакцину проти ВІЛ

Дата: 30 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

В Південній Африці (ПАР) розпочинається черговий етап випробувань нової вакцини проти Вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ). 

Про це повідомляє ВВС Україна

Вчені стверджують, що це може стати проривом у науці і допоможе перемогти невиліковну хворобу.

У випробуванні вакцини HVTN 702 візьмуть участь 5,4 тис жителів ПАР віком від 18 до 35 років. Триватимуть дослідження близько чотирьох років, а результати експерименту представлять у 2020 році.

Влада ПАР повідомляє, що зараз у країні близько тисячі осіб щодня заражаються цією хворобою, а у 2014 році вірусом було загалом інфіковано близько 2,4 мільйона людей.

У 2009 році в Таїланді почалися схожі клінічні дослідження вакцини проти ВІЛ-інфекції, які тривали протягом 3,5 років. Тоді ефективність медикаментів склала 31,2%.

Нагадаємо, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Всесвітня організація охорони здоров’я твердить, що ВІЛ є однією з основних глобальних проблем.

На сьогодні захворювання забрало більше 35 мільйонів людських життів. Лише у 2015 році від хвороб, пов’язаних з ВІЛ, померли більше 1 мільйона людей по всьому світі.

Тоді ж глобально нараховувалося близько 37 мільйонів людей з ВІЛ-інфекцією. Найбільш ураженим регіоном є Африка на південь від Сахари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter