У парламенті готуються зміни, що прискорять зняття недоторканості – Парубій

Дата: 18 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У Верховній Раді готуються законодавчі зміни, які спростять зняття недоторканності з підозрюваних у злочинах депутатів і позбавлять їх можливості втікати з України.

Про це спікер Андрій Парубій заявив під час прес-конференції у п’ятницю, передає Українська правда.

Він нагадав, що регламент наразі передбачає тривалу процедуру зняття недоторканності та надання дозволу на арешт депутата, що дає йому можливість покинути Україну, як це було у випадку депутата від “Волі народу” Олександра Онищенка, який підозрюється у масштабних газових схемах. Він зміг втекти з України перед остаточним голосуванням за позбавлення його недоторканності.

У той же час, порушення цієї процедури призводить до наступного скасування зняття недоторканності судами, як це було у випадку депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

“Коли ми йдемо не по регламенту, суд наші рішення відміняє, ви це знаєте. Коли ми йдемо по регламенту, це дає можливість, як було з Онищенком покинути межі України. Тому ці зміни готуються”, – сказав він.

Тим часом Парубій додав, що сам є прихильником зняття депутатської недоторканності, однак для цього треба змінити Конституцію.

“Якщо ми побачимо, що нема 300 голосів для того, щоб внести зміни до Конституції, будуть пропонуватися зміни до регламенту, у тому числі зі спрощення, наголошую, спрощення процедури зняття депутатської недоторканності і проведення дозволу як на затримання, так і на арешт”, – сказав Парубій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter