У Парижі заборонили в’їзд до міста старим дизельним авто

Дата: 02 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Міська влада Парижа запровадила з 1 липня поточного року заборону на в’їзд до міста в будні дні старих дизельних автомобілів.

Про це повідомляє “Європейська правда”. 

Старі автомобілі не зможуть заїжджати до міста в будні дні з 8:00 до 20:00. Нові правила влада ухвалила для того, щоб поліпшити якість повітря і знизити смертність від забруднення твердими частинками, адже, згідно з останніми дослідженнями, рівень забруднення в Парижі вищий, ніж у будь-якій іншій столиці ЄС.

Відтепер на вулицях Парижа з понеділка по п’ятницю неможливо буде побачити дизельні автомобілі й вантажівки, випущені до 1 січня 2006 року, а також мотоцикли і триколісні транспортні засоби, випущені до 30 червня 2004 року.

“Ці машини, як і раніше, зможуть їздити в передмісті, принаймні в короткостроковій перспективі, але як тільки вони перетнуть кільцеву дорогу Парижа, вони порушать заборону”, – зазначають журналісти. 

Порушникам нових правил відтепер загрожуватиме штраф: власникам автомобілів – 68 євро, а водіям вантажівок можуть – до 375 євро. 

Для дотримання заборони будуть використовувати систему відеоспостереження, щоб записувати реєстраційні номери, перевіряти вік транспортних засобів і надсилати штрафи. До 2021 року запровадять нову систему, яка буде автоматично зчитувати реєстраційні знаки і штрафувати.

Як відомо, нещодавно низка екологічних організацій звернулася до політичних партій та кандидатів, що мають намір балотуватися до парламенту, із закликом врахувати питання екології у своїх програмах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter