У Пакистані 16-річну дівчину зґвалтували за наказом сільської влади

Дата: 27 Липня 2017
A+ A- Підписатися

Близько 20 чоловіків в пакистанському Мултані були заарештовані за наказ зґвалтувати 16-річну дівчину. Такий наказ представники ради села ухвалили через зґвалтування, яке нібито скоїв її брат.

Про це повідомляє ВВС.

Поліція заявила, що родини двох дівчаток пов’язані між собою і також приймали спільне рішення щодо покарання.

“Джирга (сільська рада) розпорядився зґвалтувати 16-річну дівчинку як покарання, оскільки її брат зґвалтував 12-річну”, — сказав поліцейський чиновник Аллах Бакш.

ЗМІ повідомляють, що дівчина була зґвалтована у присутності своєї родини

 

Він розповів, що на початку липня до сільради звернувся чоловік, який заявив, що його 12-річна сестра була зґвалтована двоюрідним братом. Рада, вислухавши скаргу, наказала заявнику зґвалтувати сестру обвинуваченого у відповідь. Це, як стверджують у поліції, він і зробив.

Пакистанська газета Dawn повідомила, що дівчина була зґвалтована у присутності власних батьків.

Матері двох дівчаток пізніше подали скарги в місцеву поліцейську дільницю. В обох випадках медичні огляди підтвердили факт зґвалтування.

Інший поліцейський, Ахсан Юнас, зазначив, що поліція зареєструвала скаргу проти 25 осіб, і що підозрюваний, обвинувачений в зґвалтуванні 12-річної дитини, все ще на волі.

За даними ВВС, сільська рада, яка вирішила віддати наказ про зґвалтування дівчинки, була зібрана  представниками двох сімей.

Джирга — рада, утворена з місцевих старійшин — часто вирішує спори в селах Пакистану. Джиргу вже засуджували за низку спірних рішень, в тому числі за попередні накази про зґвалтування з помсти, а також за “вбивства честі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter