Міграційна служба Німеччини незаконно відмовляє у притулку кожному шостому біженцю – ЗМІ

Дата: 13 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Федеральне відомство з міграції та біженців (BAMF) з помилками розглянуло 17% справ шукачів притулку. 

Про це повідомляє газета Süddeutsche Zeitung з посиланням на статистику федерального уряду, яка регулярно оприлюднюється на запит фракції лівих.

Після змістовної перевірки близько третини заяв у першому кварталі 2018 року німецькі судді вирішували на користь шукачів притулку. У випадках громадян з Афганістану показник таких справ сягнув 58%. 

Загалом із січня до вересня 2018 року, за даними Федерального уряду Німеччини, близько 28 тисяч людей отримали статус біженця після того, як у цьому відмовило BAMF. Більшість біженців походять із Сирії (близько 10 тисяч) та Афганістану (9 тисяч).

За даними видання, з початку 2018 року та до кінця листопада німецька влада незаконно вислала дев’ять біженців. У 2017 році таких випадків було два, у попередні три роки – жодного.

Повідомляється, що понад половину дорослих шукачів притулку в перші десять місяців 2018 року прибули до країни без паспорта. Так, із собою не мав документів кожен четвертий сирієць, тоді як громадяни Нігерії, Сомалі та Гвінеї без паспорта були майже у 100% випадків. 

Аби дізнатись або перевірити особистість, Федеральне відомство з міграції та біженців оцінювало дані з мобільних телефонів. Повідомляється, що мобільні телефони шукачі притулку передавали добровільно. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter