У Нікарагуа три місяці тривають протести: загинули майже півтисячі людей

Дата: 27 Липня 2018
A+ A- Підписатися

За три місяці протестів у Нікарагуа загинули 448 людей, понад 2 тисячі дістали поранення.

Про це повідомляє ABC News.

Протести в одній з найбідніших країн Латинської Америки почалися 18 квітня у відповідь на державні реформи системи соціального забезпечення. Нововведення збільшує пенсійні внески для населення, яке працює, та роботодавців, а виплати зменшує на 5%. Уряд звинувачують у тому, що пенсіонери і працівники тепер змушені платити за неефективне управління системою.

Після силового розгону демонстрантів, коли загинули 26 людей, протести набули масового характеру.

Невдовзі після початку вуличних акцій президент країни Даніель Ортега скасував реформу, але протестувальники вимагають дострокових виборів.

Протести в столиці країни Манагуа

Світ звернув увагу на протести в Нікарагуа, коли невідомі у прямому ефірі застрелили журналіста, який висвітлював демонстрації. 

Через три місяці після початку протестів директор правозахисної асоціації з прав людини в Нікарагуа розповів про наслідки застосування сили проти демонстрантів: 189 людей загинули в столиці країни Манагуа, 55 – у місті Масає.

За інформацією журналістів, нещодавно нікарагуанські силовики та прихильники президента Ортега, озброєні мачете, почали нападати на представників римо-католицької церкви, які намагались побудувати діалог із владою після хвилі протестів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter