У МВС назвали побоювання українців через патрулі Нацгвардії безпідставними

Дата: 02 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ назвало побоювання українців через початок патрулювання вулиць українських міст Нацгвардією безпідставними. 

Про це повідомила пресслужба відомства. 

За словами силовиків, після оприлюднення наказу очільника МВС щодо початку самостійного патрулювання вулиць Нацгвардією до відомства почали звертатися багато занепокоєних громадян. 

“Шановні українці, від вас надійшло багато зауважень щодо самостійного патрулювання вулиць міст та населених пунктів гвардійцями. Ви висловили побоювання, що вони матимуть необмежені повноваження та порушуватимуть ваші права. Самостійні патрулі гвардійців на вулицях ваших населених пунктів покликані забезпечувати охорону життя, прав, свобод і законних інтересів громадян та держави від злочинних та інших протиправних посягань. Всі побоювання громадян щодо перевищення прав гвардійцями – абсолютно безпідставні!” – запевнили в МВС. 

У МВС ще раз нагадали, що представники військового формування керуються виключно Конституцією та законом про Нацгвардію, а тому жодним чином не будуть використані для обмеження прав і свобод українців.

Нагадаємо, що із серпня військовослужбовці Національної гвардії України патрулюватимуть вулиці міст. Усього у відомстві залучать до такої роботи 2000 патрульних, 100 одиниць автомобільного транспорту та 100 службових собак. Гвардійці нестимуть свою службу п’ять днів на тиждень по шість годин.

Після публікації наказу МВС експерти встигли зазначити, що такий крок становить деякі ризики. Зокрема, через те, що використання військових для охорони порядку суперечить політиці реформування поліції як демілітаризованого сервісного органу та Конституції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter