У Москві суд залишив під арештом “українського диверсанта” Захтея

Дата: 24 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Московський міський суд визнав законним продовження арешту українцеві Андрію Захтею, обвинуваченому в підготовці диверсій у Криму, повідомляє “Интерфакс”.

“Постанову Лефортовського суду Москви залишити без зміни, апеляційну скаргу адвоката – без задоволення”, – оголосив рішення суддя 24 січня.

У вівторок також мало відбутися засідання Мосміськсуду за скаргою захисту іншого “кримського диверсанта” Євгена Панова, проте, як повідомила “Новій газеті” адвокат Ольга Дінзе, розгляд було перенесено на четвер.

Нагадаємо, у серпні російське МЗС повідомило, що Євгена Панова і Андрія Захтея звинувачують у підготовці терористичних актів, які нібито готувалися в окупованому Криму.

За даними правозахисників, Панова катували кілька днів, після чого він обмовив себе на відео, записаному спецслужбами.

Координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що подібні методи тортур застосовували і до Геннадія Афанасьєва, Олега Сенцова, Андрія Коломійця і Олександра Костенка.

5 грудня Лефортовський суд Москви продовжив до березня термін утримання під вартою громадян України Андрія Захтея і Євгена Панова, яких Росія обвинувачує в підготовці терактів в анексованому Криму.

Також на початку грудня Панов написав заяву в Слідчий Комітет Російської Федерації зі скаргою на катування, які, за його словами, застосовувалися до нього протягом 6 днів після затримання в ніч на 7 серпня 2016 року. За словами Панова, свідчення, які були зняті на камеру і опубліковані 11 серпня, він дав під тортурами. Крім того, він підписав всі документи, які йому давали співробітники ФСБ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter