У Москві розгорнули банер із Сенцовим

Дата: 07 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У Москві в районі Київського вокзалу активісти розгорнули банер з українським режисером Олегом Сенцовим, який отримає голодування в російській колонії вже 117 днів.

Про це повідомляє “Новая газета”.

За словами свідків, акція була нетривалою.

“Спочатку її планували провести біля пам’ятника Тарасу Шевченку, але активісти вирішили змінити місце у зв’язку з присутністю співробітників поліції”, – зазначають журналісти.

Жодного з учасників акції не затримали. 

Український режисер Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років за звинуваченням у підготуванні терактів в окупованому Криму. Свою провину він не визнає. 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою випустити з російських в’язниць всіх українських політв’язнів. Він неодноразово заявляв, що буде тримати голодування “до кінця”.

7 серпня адвокат Дмитро Дінзе після візиту до Сенцова повідомив, що стан українського режисера погіршується. За словами сестри Сенцова Наталі Каплан, “все не просто погано, все катастрофічно погано”. Водночас український режисер повідомив, що не збирається припиняти голодування.

З вимогою до Росії негайно звільнити Сенцова останніми місяцями виступили понад 100 діячів світової культури, а також влада США і представники Євросоюзу.

Цього тижня петиція на сайті Білого дому із закликом врятувати Сенцова набрала необхідні сто тисяч підписів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter