У Міносвіти хочуть відійти від “карального оцінювання”

Дата: 19 Червня 2017
A+ A- Підписатися

У 1–2 класах початкової школи учням не ставитимуть оцінок, а у 3–4 класах привчатимуть до системи балів.

Про це розповіла міністр освіти Лілія Гриневич під час спілкування з освітянами у Шабському навчально-виховному комплексі, який розглядається як одна зі шкіл, що пілотуватиме новий стандарт початкової школи у 2017-2018 навчальному році, повідомляє МОН.

За її словами, у новій українській школі “відійдуть від карального оцінювання”.

“Сьогодні Україна має великі проблеми саме з ідеологією оцінювання – воно каральне. В новій українській школі буде створено стимулювальну систему – де досягнення підкреслюватимуться на рівні з помилками”, – зазначила Гриневич.

Щоб засвоїти нові методики викладання, підходи до оцінювання та інші елементи нової школи, напередодні старту реформи 22 тисячі учителів, що братимуть перші класи, пройдуть комплексне перенавчання.

“Ми маємо оцінювати дітей на основі компетентнісних завдань. Погодьтеся, що наша профільна школа зараз орієнтована саме на складання оцінювання. Без переорієнтації завдань від чинної моделі ми відійти не зможемо”, – пояснила міністр.

У створенні компетентнісних завдань має допомогти проведення міжнародного дослідження PISA, що проходитиме в Україні у 2018 році.

“PISA спеціалізована саме на перевірці розвитку компетентностей. Це дослідження не лише зробить хороший зріз розвитку українських підлітків, а є й взірцем для авторів тестів, що наповнюють тестові зошити ЗНО завданнями”, – розповіла Гриневич.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter