У Миколаєві почали розслідувати випадки дискримінації у барі

Дата: 23 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Завдяки втручанню Уповноваженого розпочато досудове розслідування фактів прямої дискримінації за національною ознакою у миколаївському барі “Сотка”.

Як повідомляє офіційний сайт Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, за результатами реагування Уповноваженого на факти прямої дискримінації громадян за національною ознакою з боку працівників бару “Сотка” слідчим відділом Центрального РВ Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області розпочато досудове розслідування.

За даними прокуратури Миколаївської області, кримінальне провадження здійснюється за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). 

Вказане кримінальне провадження об’єднане з аналогічним кримінальним провадженням за фактом порушення працівниками бару рівноправності громадян України – представників азербайджанської діаспори міста.

Нагадаємо, було зафіксовано факти дискримінації в барі “Сотка” у Миколаєві щодо співробітника спецпідрозділу УМВС України в Миколаївській області “Миколаїв” Гургена К. та військовослужбовця 79-ї окремої аеромобільної бригади Олександра М.

9 березня у кав’ярні “Де Густо” нібито адміністраторка попросила трьох військовослужбовців у формі не заходити до кафе. Згодом виявилося, що жінка, яка заборонила вхід на правах адміністратора, не мала до закладу жодного стосунку.

Також у січні мешканець Миколаєва, представник азербайджанської діаспори Хайям Хагігатоглу і миколаєвець Арутюн Рушанян стали жертвами расової дискримінації з боку персоналу бару “Сотка”, який відмовився їх обслуговувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter