У Луцьку побили темношкірих студентів

Дата: 07 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

У Луцьку Волинської області на групу темношкірих студентів, які вчаться у Східноєвропейському національному університеті, ввечері 3 серпня напали невідомі і побили. В результаті троє потерпілих потрапили в лікарню.

Друзі потерпілих 

Як повідомили виданню “Волинські новини” у прес-службі національної поліції Волинської області, 3 серпня близько 21 години сталася масова бійка. У результаті щонайменше двоє темношкірих хлопців 25 та 26 років потрапили до лікарні. Один із постраждалих із Намібії.

У поліції повідомили, що постраждалі відмовилися від госпіталізації та після надання медичної допомоги були відпущені додому.

У сюжеті, який опублікували “Волинські новини”, студенти розповіли, що ввечері вшістьох вони гуляли в Центральному парку міста. Невідомий чоловік наздогнав їх і вдарив одного зі студентів зі спини. Останній не відреагував і продовжував іти далі. Але нападник не заспокоювався і знову почав задиратись і перешкоджати руху групи. Коли його відштовхнули, нападник дістав телефон і до нього на допомогу прибігли ще 10-15 чоловіків.

Студенти змушені були тікати з парку. Наздогнали їх за головним корпусом університету імені Лесі Українки, що на перетині вулиць Ярощука та Степана Бандери, зав’язалася бійка.

Темношкіра студентка Марта розповіла, що трьох її друзів повалили на землю і били руками і ногами.

Інші свідки теж підтверджують масовість, описуючи нападників як молодих чоловіків спортивної статури, частина з яких була з оголеними торсами у шортах.

Студенти побоюються нової агресії, оскільки нападники кричали: “Чорні!”, що вказує на расистський характер нападу. 

Кажуть, це не перший випадок. Були напади і раніше. Марта зазначає, що некомфортно почувається через особливу увагу місцевих до темношкірих.

“Ми не розуміємо, чому так відбувається. Ми студенти, які оплатили навчання. Після закінчення навчання ми повертаємося до своїх країн”, – кажуть вони.

Водночас співрозмовники “Волинських новин” зауважують, що не всі погані. Коли студентів почали бити, були перехожі, які вступилися за них і також вступили у бійку.

Щодо нападників, то свідки інциденту вважають, що вони належать до певної групи. Вони всі були вдягнені у чорні футболки, мали спортивну статуру.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 296 ККУ (хуліганство). Здійснюються заходи, спрямовані на встановлення осіб, які вчинили бійку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter