У Луцькому СІЗО помер 25-річний хлопець. Рідні вказують на сліди від тортур

Дата: 03 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

У Луцькому СІЗО після чотирьох діб перебування помер 25-річний хлопець Дмитро Листовничий. 

Про це йдеться  у програмі “На часі” телеканалу “Аверс”.

Смерть констатували 22-го жовтня о 17:30, а матері повідомили вранці 23-го жовтня.

Матір чоловіка Марія Листовнича вказує на побите обличчя, численні садна на тілі, вибиту ключицю та на  “дірку у голові”. Проте у виписці про смерть йдеться, що у її сина була хвора печінка і він помер природною смертю. 

“Тіло було дуже понівечене. Я зразу не змогла собі уявити. Я собі думала в дійсності, як вони говорили, що він впав і побився. Я все всім так тлумачила. А мені кажуть, Марійка, що ти не бачиш, що він забитий, це ж тіло понівечене”, – розповідає мати загиблого.

Повідомляється, що молодик зізнався у тому, що вкрав у магазині пляшку віскі за 800 гривень. Раніше хлопця суд також засуджував за крадіжку. 

За заявою матері порушили провадження про навмисне заподіяння смерті. Проте у прокуратурі кажуть, що хлопець помер, бо був хворий. Прокуратура, яка здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, констатувала відсутність тілесних ушкоджень, які спричинили смерть. 

“У цьому кримінальному провадженні досліджують питання заподіяння смерті (ст. 115 КК України), неналежного виконання медичних працівників своїх посадових обов’язків (ст. 140 КК України) та підроблення медичних документів (ст. 366 КК України)… Експерти констатували відсутність тілесних ушкоджень, які б спричинили смерть”, — заявила Наталія Мурахевич, прес-секретарка прокуратури Волинської області.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter