У “ЛНР” звинуватили “Свідків Єгови” в роботі “на СБУ і неонацистів”

Дата: 29 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

В “ЛНР” релігійну організацію “Свідки Єгови” звинуватили в роботі на СБУ і неонацистські угруповання.

 

Про це повідомляє підконтрольний бойовикам “Луганський інформаційний центр” з посиланням на так званого “заступник міністра держбезпеки ЛНР” Олександра Басова, передає Громадське радіо.

Він повідомив, що “його відомство припинило діяльність незареєстрованої релігійної організації”, яка не лише діяла в порушення законів “ЛНР”, але і була “активним агентом впливу” СБУ.

Також додано, що в приміщеннях “Свідків Єгови” в Луганську і Алчевську нібито знайшли “агітаційні матеріали з нацистською символікою і атрибутикою, а також листівки, в яких є заклики співпрацювати з українськими спецслужбами”.

Басов також повідомив, що на території Луганської області, контрольованій українськими силовиками, “Свідки Єгови” допомагають “радикальним, неонацистським угрупованням та іншим військовим формуванням”. Зокрема, “Свідки Єгови” безкоштовно передали “Правому сектору” приміщення.

Крім того, за даними бойовиків, вилучені матеріали, що “принижують честь і гідність людини за ознаками належності до релігійної групи”.

Нагадаємо, Верховний Суд Росії 20 квітня визнав організацію “Управлінський центр Свідків Єгови” екстремістською і заборонив її діяльність на території Росії. Також суд конфіскував майно релігійної організації.

Представники організації заявили, що заборона діяльності центру “Свідків Єгови” може призвести до кримінального переслідування віруючих тільки за сповідання їх релігії, включаючи спільне читання Біблії, спів і молитви.

Комісія США з міжнародної релігійної свободи рекомендує визнати Росію “країною, яка викликає особливе занепокоєння” у питанні забезпечення свободи віросповідання.

В оприлюдненій 26 квітня щорічній доповіді комісія вперше включила Росію в число таких країн, разом з 15 іншими державами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter