У Криму залишили під арештом активіста Бекірова

Дата: 26 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив під арештом до 12 червня кримськотатарського активіста Едема Бекірова. 

Про це повідомляють активісти на сторінці “Кримського процесу” у Facebook.

Незважаючи на доводи захисту про сильне погіршення здоров’я Бекірова, суд залишив апеляційну скаргу адвокатів активіста без задоволення. За словами захисника Іслама Веліляєва, захист просив суд відправити активіста під домашній арешт. 

“Стан його за останні 10 днів погіршився: посилилася набряклість і з’явилися болі в лівій частині грудей. Я клопотав про те, щоб Бекірова перевели хоча б під домашній арешт, тому що в такому стані людину потрібно відпускати і лікувати, а не тримати в СІЗО. Вже близько двох з половиною місяців ніяких слідчих дій з Едемом Бекіровим не проводять, він просто сидить”, – зазначив адвокат. 

Як відомо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова російські силовики затримали на в’їзді до Криму вранці 12 грудня минулого року. Він прямував до півострова для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі. Згодом підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці.

Бекірова підозрюють у скоєнні злочину за статтею 222 частиною 2 і 222.1 частиною 2 КК Росії (зберігання і передання вибухових речовин і боєприпасів). Юрист Ліля Гемеджи зазначила, що активісту закидають розповсюдження і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів. 

Про критичний стан здоров’я Бекірова, який має першу групу інвалідності, вже неодноразово розповідали його захисники та родичі: за п’ять місяців, проведених у СІЗО, в нього почали з’являтися виразки на ногах, мучать судоми, а інсулін в ізоляторі йому колють тричі на день. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter