У Криму заборонили мітинг на підтримку мусульман М’янми

Дата: 14 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Влада окупованого Криму не дозволила організувати в Сімферополі мітинг на підтримку мусульман-рохінджа, пояснивши відмову турботою про “громадську безпеку”, а організаторам акції винесли “попередження про неприпустимість порушення закону”.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook кримський адвокат Джеміль Темішев, який подавав заявку на проведення акції.

Він опублікував копію документа, виданого підконтрольним Кремлю кримським управлінням МВС Росії.

“При проведенні зборів, мітингів, демонстрацій, ходи і пікетувань не допускається здійснення екстремістської діяльності… Недотримання цього тягне за собою припинення масової акції на вимогу представників органів внутрішніх справ Російської Федерації. Організатор або учасники публічного заходу підлягають притягненню до відповідальності”, – сказано в документі.

Як відомо, у М’янмі, більшість якої складають буддисти, етнічна група рохінджа, яка сповідує в основному іслам, заявляє про переслідування з боку влади. Приблизно 73 тисячі представників народності втекли від насильства на заході країни до сусідньої Бангладеш, повідомили в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців.

Криваві сутички в регіоні спалахують з 2012 року, коли вони вперше стали масовими і спричинили втечу понад 100 тисяч рохінджа до таборів для внутрішньо переміщених осіб.

Водночас в інших місцях М’янми також живе багато мусульман, і відносини між ними й буддистами переважно спокійні – хоча останнім часом, після тривалого перебігу конфлікту з рохінджа, напруженість стала виникати й там.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter