У Криму тепер складно зареєструвати громадське об’єднання

Дата: 29 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Правозахисникам Кримської польової місії з прав людини надходять скарги від кримчан з приводу того, що через особливості процедури на півострові досить складно зареєструвати або перереєструвати громадське об’єднання.

Про це йдеться у грудневому звіті КПМ.

Уповноважений з прав людини в Криму Людмила Лубіна серед причин таких проблем називає особливості російського законодавства і недостатньо якісну організацію процесу оформлення документів.

Відносно БО” Фонд “Крим” така процедура перереєстрації стала формальною причиною для відмови в реєстрації фонду як некомерційної організації“, – говориться в звіті КПМ.

Причина відмови формальна: використання двох назв в різних документах – “благодійна організація” і “громадська благодійна організація”. Управління Міністерства юстиції РФ у Криму розцінило це як надання недостовірних відомостей. Крім цього причиною відмови була відсутність у назві зазначення територіальної сфери діяльності.

Також серед проблем при оформленні – можливість подавати документи тільки в Сімферополі, в головному управлінні Міністерства юстиції РФ. Утворюються великі черги, в яких, наприклад, пенсіонери, ветерани, матері з дітьми, люди з особливими потребами вистояти не можуть. Крім того, влада недостатньо інформує населення про перелік необхідних документів, а через неправильне оформлення процес реєстрації затягується і призводить до додаткових фінансових витрат.

Кілька кримських організацій підготували скаргу на ім’я Президента РФ Володимира Путіна, де вказують на перешкоди, які існують при реєстрації некомерційних організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter