У Криму суд продовжив арешт фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”

Дата: 06 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю “Київський районний суд Сімферополя” 6 грудня продовжив арешт трьом фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”.

Теймуру Абдуллаєву, Айдеру Саледінову і Рустему Ісмаїлову продовжили термін арешту до 11 березня 2017 року, повідомляє Крим.Реалії.

Напередодні той же суд продовжив іншим фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір” Арсену Джеппарову і Мусліму Алієву термін арешту на два місяці.

Як відомо, 12 жовтня в Криму були проведені обшуки у п’яти мусульманських сім’ях. У результаті силовики затримали п’ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі в забороненій у Росії організації “Хізб ут-Тахрір” – Рустема Ісмаїлова, Узаїра і Теймура Абдуллаєвих, Еміля Джемаденова та Айдера Саледінова.

Представники міжнародної ісламської політичної організації “Хізб ут-Тахрір” називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив “Хізб ут-Тахрір” 2003 року, включивши до списку об’єднань, названих “терористичними”. Крім Росії, ця організація як терористична заборонена в Узбекистані, Казахстані, Китаї та деяких інших азіатських і африканських країнах. У Німеччині діяльність “Хізб ут-Тахрір” обмежена через звинувачення в антисемітизмі. В Україні та в більшості країн Заходу вона може діяти легально.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter