У Криму провели обшук у рамках справи про напад на “Беркут”

Дата: 10 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

У Криму провели обшук в рамках справи про напад на “Беркут” в Києві в лютому 2014 року.

За інформацією Кримської польової місії з прав людини, 9 лютого було проведено обшук у квартирі Станіслава Краснова в рамках справи про нанесення ушкоджень співробітникам “Беркута” під час протистоянь в Києві.

Краснова разом із заарештованим 8 лютого Олександром Костенком у 2013 році звільнили з Київського РВВС Сімферополя – за їх словами, за оприлюднення справи про викрадення і продажу в сексуальне рабство двох кримчанок. За даними КПМ, Краснов наразі не перебуває в Криму. При обшуку була присутня його мати в поганому стані.

Нагадаємо, що 8 лютого цього року в Криму заарештували Олександра Костенка. Прокуратура Криму заявляє, що його підозрюють у нападі на “Беркут” під час протестів на майдані в лютому 2014 року. Київський районний суд Сімферополя виніс постанову про арешт на два місяці.

29 січня кримський суд заарештував одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза до 19 лютого. Йому інкримінують організацію “масових заворушень” біля будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді відбувались мітинги кримських татар та проросійських активістів, які переросли в сутички. Внаслідок протистоянь загинули двоє людей: чоловік помер від серцевого нападу, жінка – через тисняву. Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв назвав арешт Чийгоза розправою окупаційної влади над Меджлісом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter