У Криму не вдалось організувати консультацію щодо виходу з голодування Балуха

Дата: 10 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

У СІЗО Сімферополя не вдалось організувати зустріч лікарів для консультації щодо виходу з голодування Володимира Балуха.

Про це на прес-конференції розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

За його словами, лікарі відмовилися зустрітись із Балухом у присутності адвоката, як того потребує закон.

“При огляді Володі повинен був бути адвокат. Але п’ять лікарів, до яких я звернувся, відмовилися. Мотивація була така: “У нас є посади, ми боїмося їх втратити. Єдине, що я міг розповісти Володимиру з власного досвіду, – як священики виходять з Великого посту перед Пасхою”, – зауважив він.

Учора стало відомо про те, що Володимир Балух, який голодував з 19 березня проти незаконного вироку проти нього, припинив свій протест. Напередодні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок засудженому до п’яти років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до чотирьох років і 11 місяців колонії та штрафу в розмірі десяти тисяч рублів (близько чотирьох тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

Інформацію про припинення голодування Балуха підтвердили й у офісі Омбудсмана.

“Зараз для нього повна відмова від їжі, як і прийом її без належного медичного супроводу, можуть стати фатальними”, – зазначила Уповноважена Людмила Денісова.

Нещодавно про припинення голодування повідомив інший політв’язень – Олег Сенцов

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter