У Криму мати Нурі Прімова, яка оголосила голодування, потрапила в лікарню

Дата: 03 Липня 2018
A+ A- Підписатися

В окупованому Севастополі мати кримського політв’язня Нурі Прімова Раймі потрапила в лікарню.

Про це на Facebook повідомили активісти “Кримської солідарності”.

Голодування жінка почала ще 20 червня. Вона прийняла це рішення, незважаючи на проблеми зі здоров’ям: у неї інвалідність 2-ї групи.

“Її доставили каретою швидкої допомоги в першу міську лікарню імені Пирогова з дуже низьким тиском”, – повідомили активісти.

За інформацією родичів, у жінки лише одна нирка, а також діагностоване захворювання печінки. 

Нагадаємо, що 20 червня 68-річна Раїме Прімова написала заяву до управління ФСБ у Криму з вимогою обміняти її сина. В окупаційному відомстві жінці відповіли, що розглядають її звернення і дадуть відповідь протягом місця. Не чекаючи відповіді, вона почала безтермінове голодування з вимогою включити її сина до списку обміну. 

Юрій (Нурі) Прімов проживав у селищі Штурмове (територія Севастополя). У січні 2015 року працівники ФСБ провели обшук у його оселі та вилучили всі комп’ютери, диски та USB-накопичувачі. Самого Юрія пізніше було затримано. Російські силовики звинувачують його в участі у забороненій на території Росії організації “Хізб ут-Тахрір”. Прімов не визнав своєї причетності та відмовився свідчити проти себе.

7 вересня 2016 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримчанина до 5 років колонії загального режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter