У Криму фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Сірука звинуватили в захопленні влади в Росії

Дата: 18 Січня 2017
A+ A- Підписатися

У Криму ФСБ фігуранту ялтинської “справи Хізб ут-Тахрір” Вадиму Сірука висунула звинувачення у насильницькому захопленні влади в Росії.

Про це адвокат Еміль Курбедінов написав на своїй сторінці у Фейсбук.

“Вчора, 17 січня 2017 року, ФСБ звинуватила Вадима Сірука в скоєнні злочину, передбаченого ст. 278 Кримінального Кодексу Росії. ФСБ вважає, що Вадим готував з групою осіб насильницьке захоплення влади в Росії і насильницьку зміну конституційного ладу”, – написав Курбедінов.

Нагадаємо, 13 січня Еміль Курбедінов попереджав про те, що всім фігурантам кримської “справи Хізб ут-Тахрір” може загрожувати звинувачення в насильницькому захопленні влади в Росії. 

Він вважає, що нову кримінальну статтю додають, щоб затягнути терміни розслідування кримінальної справи, яке у справі Вадима Сірука і “ялтинської четвірки” триває вже майже рік.

Стаття 278 Кримінального Кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 20 років з обмеженням свободи на термін до двох років.

Фігуранти ялтинської “справи Хізб ут-Тахрір” перебувають у в’язниці вже понад півроку. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Найбільш відомий з них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього затримали алуштинця Мусліма Алієва і жителя села Краснокам’янка Енвера Бекірова, які працювали будівельниками, а також торговця квітами з Ялти Вадима Сірука. У квітні 2016 року затримали Рефата Алімова також за підозрою у зв’язках з “Хізб ут-Тахрір”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter