У Криму через відключення світла в листопаді обмежили акції протесту

Дата: 23 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

У Севастополі тепер визначатимуть місця проведення мітингів, заборонятимуть заходи на території вокзалів, торгових центрів, ринків.

Про це йдеться у моніторинговому огляді ситуації з правами людини в Криму за листопад, підготованому Кримською правозахисною групою.

Правозахисники повідомляють, що 22 листопада у зв’язку з введенням надзвичайної ситуації в Криму через відключення електроенергії, на території Сімферополя був введений черговий мораторій на проведення масових заходів. Голова адміністрації міста Сімферополя Г. Бахарєв ухвалив “тимчасово призупинити діяльність з проведення масових, публічних, культурно-розважальних та інших заходів” на території Сімферополя в період з 22 листопада до особливого розпорядження.

27 листопада влада Севастополя повідомили про введення нових обмежень у сфері реалізації права на мирні зібрання: була визначена гранична чисельність осіб, що беруть участь у масових заходах, мінімальна відстань між учасниками для їхньої ідентифікації. Влада Севастополя тепер має намір визначати місця проведення мітингів, забороняти заходи на території вокзалів, торгових центрів, ринків і так далі.

27 листопада, незважаючи на заборону проведення масових заходів на площі Леніна в Сімферополі громадське об’єднання “Нод” провело політичну акцію, пов’язану з інцидентом навколо збитого турецькими ВПС російського бомбардувальника. Учасники акції спалили солом’яне опудало з портретом президента Туреччини Ердогана. В акції брали активну участь представники парамілітарного формування “кримська самооборона”. Правоохоронці та співробітники МНС не перешкоджали проведенню акції.

Нагадаємо, Кримська правозахисна група повідомляла, що “кримська самооборона” систематично порушує права людини на окупованому півострові. Нелегальне збройне формування діє за підтримки кримської влади, на його рахунку – велика кількість злочинів, які залишаються без покарання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter