У Криму арештовано активіста Майдану

Дата: 09 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Учасника Євромайдану в Києві в листопаді 2013 – лютому 2014 року Олександра Костенка взято під варту у Криму.

Його підозрюють у заподіянні тілесних ушкоджень співробітнику спецпідрозділу “Беркут”.

Про це повідомляє “Лівий берег” з посиланням на прес-службу “прокуратури” Криму.

Прокуратура Республіки Крим підтримала клопотання слідчого про обрання щодо Олександра Костенка, 1986 р.н., запобіжного заходу у вигляді взяття під варту“, – йдеться в повідомленні.

Київським районним судом Сімферополя винесено постанову про арешт Костенка строком на два місяці.

Костенку інкримінується скоєння злочину, передбаченого п. “Б” ч. 2 ст. 115 КК РФ (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров’ю з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі чи з мотивів ненависті або ворожнечі відносно якої-небудь соціальної групи).

За версією слідства, він під час масових протестів у Києві в лютому 2014 заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу “Беркут”.

Нагадаємо, заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза затримали в Криму 29 січня. Його підозрюють в організації та участі у масових заворушеннях 26 лютого минулого року біля Верховної Ради Криму. 30 січня вранці в його будинку проводили обшук. Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв назвав арешт Чийгоза розправою окупаційної влади над Меджлісом.

7 лютого кримська влада заарештувала ще одного учасника мітингу 26 лютого 2014 року – Ескендера Кантемирова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter