У Кременчуцькій колонії підлітки різали вени та бунтували через ставлення персоналу

Дата: 15 Червня 2017
A+ A- Підписатися

В Кременчуцькій виховній колонії 14 червня новоприбулі вихованці намагалися зчинити бунт, розгромили кімнати тримання, розбили сантехніку, меблі та порізали собі руки.

Про це УНІАН повідомив заступник прокурора Полтавської області Олександр Савенко, який прибув на місце події.

За його словами, сьогодні прокурорам стало відомо про надзвичайну ситуацію в Кременчуцькій виховній колонії, де був зафіксований факт злісної непокори вихованців.

“Дев’ятеро з них намагалися зробити собі якісь ушкодження і спробували такий собі бунт підняти… Їхні дії виявлялися у словесній перепалці, пошкодженні майна колонії… Там частково пошкоджено кімнати тримання, розбито сантехніку, меблі. Причиною такої поведінки вихованців, за їхніми ж словами, стало неналежне ставлення працівників установи: кажуть були причіпки, які ображають їх честь і гідність”, – сказав Савенко.

Разом з тим він зазначив, що деякі з вихованців вели себе аналогічно і в інших колоніях до вчорашнього переведення до Кременчука.

“Ми перевіряємо також версію про спеціальну дестабілізацію обстановки. Версію про те, що їм заборонили курити і користуватися мобільним, що незаконно, про яку говорять журналісти, я не чув”, – зазначив Савенко.

Він також повідомив, що вихованці пошкодили руки, і зараз йде перевірка, хто і які дістав ушкодження.

“Зараз вивчають лікарі ці тілесні ушкодження… В колонії буде проведена комплексна перевірка”,– заявив заступник прокурора області.

За його словами, до ЄРДР внесено відомості за фактом тілесних ушкоджень та за статтею, що стосується належного виконання обов’язків працівниками установи.

Водночас прес-служба прокуратури Полтавської області 15 червня повідомила, що “14 червня дев’ятеро вихованців Державної установи “Кременчуцька виховна колонія”, перебуваючи в дільниці карантину, діагностики і розподілу, почали вимагати послаблення встановленого режиму, а саме: надання їм у користування заборонених предметів”.

Після відмови працівниками адміністрації виконати вимоги, вихованці вели себе агресивно та шкодили майно в кімнатах дільниці. 8 із них порізали собі руки уламками скла, кахлю і дзеркала.

Кременчуцькою місцевою прокуратурою відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 120 (доведення до замаху на самогубство, вчинене щодо неповнолітнього) та ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого) КК України.

Крім того, Кременчуцьким відділом поліції Головного управління Національної поліції в області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) КК України.

Також Кременчуцькою місцевою прокуратурою проводиться перевірка дій адміністрації Кременчуцької виховної колонії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter