У колонії в Тернопільській області створені привілейовані умови тримання для деяких в’язнів

Дата: 24 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

У Копичинській виправній колонії №112 (Тернопільська область) грубо порушують права засуджених.

Це виявила моніторингова група Національного превентивного механізму (НПМ) у ході візиту без попередження, повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Учасники візиту побували у штрафних приміщеннях колонії, що характеризуються неналежним санітарно-технічним станом. Тут відсутня припливно-витяжна вентиляція, в туалетах немає змивних бачків.

Їжу доставляють у пластикових відрах (зокрема, в таких, де раніше зберігалися будівельні суміші), що впливає на її якість. При нагріванні з пластмаси виділяється формальдегід, який є шкідливим для здоров’я людини.

На виробництві засуджені не використовують засоби індивідуального захисту. Їх також практично не забезпечують спецодягом.

У більшості гуртожитків та медичній частині монітори констатували порушення температурного режиму. Електромережі використовують з порушенням правил пожежної безпеки.

В установі адміністрація створила привілейовані умови тримання для незначної частини в’язнів, які проживають у набагато кращих умовах порівняно з іншими.

Під час вивчення питання дотримання прав в’язнів на охорону здоров’я та медичну допомогу встановлено численні порушення, які адміністрація установи пояснює відсутністю належного фінансування. Монітори зафіксували нестачу медпрепаратів та витратних матеріалів, а також непридатний для використання медичний інструмент у стоматологічному кабінеті.

Жоден із лікарів, які працюють в установі, не має підтвердження кваліфікаційної категорії та не проходив курсу підвищення кваліфікації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter