У Коломийській колонії засуджені працюють в жахливих умовах

Дата: 28 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Засуджені Коломийської виправної колонії №41 (Івано-Франківська область) працюють у жахливих умовах.

Це засвідчили монітори Національного превентивного механізму в ході візиту без попередження, повідомляє прес-служба Уповноваженого ВР з прав людини.

В’язні, залучені до робіт на виробництві установи, не використовують засоби індивідуального захисту та практично не забезпечені спецодягом. Вони нічого не знають про обсяги своїх зарплат та відрахувань з них. Попри норми Кримінально-виконавчого кодексу України, з доходів засуджених утримуються кошти за харчування.

У деяких житлових приміщеннях колонії спостерігається перенаселення. Керівництво установи по-своєму трактує поняття “норма житлової площі”, вираховуючи її із загальної площі гуртожитків, тобто з урахуванням коридорів та інших побутових приміщень.

Незважаючи на початок опалювального сезону, майже всі гуртожитки для засуджених та медична частина холодні.

Штрафні приміщення перебувають у занедбаному стані. В них не вистачає природного освітлення, а санвузли потребують ремонту. В деяких камерах по шість ліжок, хоча за площею вони фактично розраховані на трьох осіб.

Монітори також зазначили, що в установі створили покращені умови тримання для певної категорії в’язнів.

Керівництво установи створило не передбачену законодавством неофіційну форму доповіді засуджених при зверненні до представників адміністрації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter