У Кишиневі триває антиурядова акція протесту, затримано кілька людей

Дата: 07 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

У Кишиневі на площі Великого Національного Зібрання триває акція протесту Громадянської платформи “Гідність і правда”.

Як повідомляє “Європейська правда“, багатотисячна антиурядова акція почалася в неділю, протестувальники провели ніч на площі, розбивши наметове містечко перед будівлею уряду. За даними видання Newsmaker, на площі встановлено вже більше півсотні наметів.

В неділю ввечері було оголошено про завершення мітингу і про початок діяльності протестного містечка. Охорону наметового містечка несуть ветерани силових структур. Біля будівлі уряду продовжують чергувати сотні поліцейських.

Вчора під будівлею Генпрокуратури сталися сутички між поліцією та представниками руху “Антифа”, були затримані активісти маршу “Народна мобілізація” Григорій Петренко, Павло Григорчук, Михайло Амерберг і Олександр Рошко. Поліція затримала групу протестувальників на 72 години після того, як ті оголосили про початок наметових мирних протестів перед Генеральною прокуратурою.

Нагадаємо, акція спрямована проти чинної влади, яка, на думку організаторів, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні. Організатори говорять, що акція може бути безстроковою та вимагають створення уряду народної довіри, відставки президента і дострокових парламентських виборів.

Фото: twitter.com/NewsMakerMD

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter