У Хмельницькій області під час конвоювання загинув ув’язнений

Дата: 04 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Представники омбудсмана зібрали інформацію щодо обставин смерті чоловіка.

Як повідомляє сайт Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, 21 жовтня під час конвоювання із Хмельницького слідчого ізолятора до виправної колонії загинув ув’язнений. Він почав чинити опір працівникам пенітенціарної служби, до нього застосували спецзасоби та фізичний вплив, через що він помер – за попередніми результатами судово-медичного дослідження, причиною стала внутрішньочерепна травма голови.

Омбудсманом було відкрито провадження у справі про порушення прав і свобод людини.

23 жовтня до Хмельницького виїхала група працівників Секретаріату омбудсмана, вони відвідали Хмельницький слідчий ізолятор, Управління державної пенітенціарної служби, прокуратуру, ОВС та заклади охорони здоров’я Хмельницької області.

Для дослідження обставин та причин загибелі засудженого Д. група вивчила службову документацію слідчого ізолятора, процесуальні документи кримінального провадження, відкритого прокуратурою Хмельницької області за фактом смерті. Було оглянуто місця, де розвивалися події, що передували смерті ув’язненого; опитані люди, що мали стосунок до зазначених подій; проведено додатковий огляд тіла загиблого та опитано судово-медичного експерта, що проводив експертизу.

За результатами підготовано акт реагування Уповноваженого до прокуратури Хмельницької області для проведення належного розслідування. Наразі провадження Уповноваженого триває. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter