У Херсоні напали на редакцію газети: невідомі стріляли та розпилили газ

Дата: 18 Січня 2019
A+ A- Підписатися

У Херсоні група невідомих чоловіків розпилила сльозогінний газ у приміщенні офісу газети “Новий день” та стріляла по вікнам.

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на свого представника, що знаходився під час інциденту на місці події.

Момент нападу починається на 8 хвилині 

Під час нападу у приміщені газети проходила прес-конференція одеських підприємців.

“В приміщення увірвалися двоє невідомих, які розбризкували сльозогінний газ. Після цього учасники прес-конференції намагалися закрити двері”, – повідомив журналіст місцевого видання ПІК Олександр Корняков.

За його словами, згодом до будівлі увірвався голова обласної організації Соціалістичної партії Кирило Стремоусов, що представився журналістом, та продовжував розпилювати газ. За інформацією журналістів, нападники декілька разів стріляли по вікнах з травматичного пістолету.

Редакція газети після нападу 

Про травми, отримані внаслідок нападу, повідомила журналістка “Нового дня” Олена Нечипуренко:

“Я отримала опік. Швидка була, надавала допомогу тому, хто цього потребував”.

Наразі правоохоронці затримали та доставили до відділку нападника Стремоусова, разом з ним до поліції відвезли й інших учасників заходу. Про причини нападу наразі нічого не повідомляють. 

Нагадаємо, що у 2018 році на неокупованій території України ІМІ зафіксував 235 випадків порушень свободи слова. Із загальної кількості порушень 173 випадки стосувалися фізичної агресії щодо журналістів

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter