У Харкові відпустили учасників нападу на іноземних студентів

Дата: 24 Червня 2015
A+ A- Підписатися

П’ятьох хлопців, затриманих за напад на іноземних студентів в Харкові, відпустили після проведення слідчих дій.

Як пише “Сегодня“, начальник міськуправління міліції Андрій Крищенко розповів, що з ними проводять слідчі дії, але запобіжний захід ще не обрано.

За його словами, у міліції немає підстав кваліфікувати справу як міжетнічні зіткнення. У ході слідства встановлено, що причина бійки – якісь попередні конфлікти.

У ході цього конфлікту постраждали не тільки араби, а й українці, зі слов’янською зовнішністю, одна з них – жінка“, – сказав Андрій Крищенко.

За даними міліції, затримані не є членами якихось організацій чи політичних партій. На даний момент правоохоронці чекають результати експертиз.

На місці було вилучено дуже багато біологічних матеріалів, що належать злочинцям, – кров, сліди крові, проводяться аналізи ДНК. Є одна футболка, з малюнком кельтського хреста. Чи відноситься ця символіка до якогось угруповання, ми поки з’ясовуємо“, – додав Андрій Крищенко.

Відкрито кримінальні провадження за статтями “замах на вбивство”, “розбійний напад”, “масове хуліганство”.

Нагадаємо, пізно ввечері 11 червня близько 40 людей у чорному одязі вчинили напади на території студентського містечка на вулиці Отакара Яроша в Харкові. В результаті 6 людей з тілесними ушкодженнями потрапили до лікарні. Постраждали як іноземні студенти, так і українці. За свідченнями деяких очевидців, на нападниках були балаклави зі свастикою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter