У Харкові затримали групу, яка намагалась вивезти українок для участі в порнобізнесі в Китаї

Дата: 04 Травня 2018
A+ A- Підписатися

У Харкові працівники Нацполіції викрили потужний канал торгівлі людьми. Злочинна група намагалась вивезти жінок до Китаю для участі у порнобізнесі.

Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

Поліцейські разом зі слідчими управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та СБУ зафіксували 8 фактів вербування та спроби переправлення українок до Азії. Канал торгівлі організували громадянин Китаю та його поплічник з України, якого правоохоронці затримали в міжнародному аеропорту “Харків”, коли він намагався відправити кількох жінок до КНР.

Пізніше поліція затримала й громадянина Китаю, який, як виявилось, фінансував “бізнес”.

Кримінальне провадження за статтею “Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини” відкрито щодо обох зловмисників. Суд обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі півмільйона гривень.

Як не стати жертвою торгівлі людьми, читайте в інструкції на нашому сайті

Нагадаємо, Міжнародна організація з міграції (МОМ) повідомляла, що кожен п’ятий українець готовий прийняти ризиковану пропозицію працевлаштування, яка може закінчитися його експлуатацією. 

За останніми оцінками, здійсненими на замовлення Агентства ООН із питань міграції, від сучасного рабства з 1991 року постраждали близько 230 тисяч українців. Тільки представництво МОМ допомогло повернутися до життя, вільного від експлуатації, понад 13 400 постраждалим від торгівлі людьми. Ці дані стосуються періоду з 2000 року.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter