У Харкові через теракти заборонили ходу на честь Шевченка

Дата: 07 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Громадським організаціям через загрозу терактів не дозволили проводити 9 березня масову проукраїнську ходу на честь 201-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Таке рішення ухвалила погоджувальна комісія Харківського міськвиконкому, пише “Укрінформ“.

Заявки на ходу подали організації “Громадська варта”, “Правий сектор”, “Євромайдан-Харків”, “Автомайдан-Харків”, ультрас ФК “Металіст”. Судячи з заявок, о 12:00 біля пам’ятника Шевченка мав початися мітинг, а о 13:30 мітингарі колоною мали намір пройти головною вулицею Сумською до площі Конституції. Погоджувальна комісія не дозволила масову ходу, посилаючись на попередження міліції про небезпеку терактів“, – зазначили в мерії.

Міськрада має намір звернутися до суду з метою обмеження заходу “в частині ходи”, та зазначає – якщо суд заборонить ходу, але учасники все одно зберуться, влада і правоохоронці зроблять все можливе для безпеки людей.

Як повідомляв портал INSIDER, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін розглядає можливість заборони масових акцій у регіоні після теракту біля Палацу спорту 22 лютого. 

Нагадаємо, 22 лютого у Харкові стався вибух, в результаті якого загинули активіст Євромайдану і підполковник міліції, отримали поранення 11 людей, а згодом у лікарні від поранень померли ще двоє молодих хлопців. Дистанційно керований вибуховий пристрій спрацював, коли хода харківських активістів тільки почала рухатися від Палацу спорту в бік площі Свободи. Активісти харківського Євромайдану прийшли відзначити річницю подій 22 лютого і вшанувати загиблих героїв Небесної Сотні, а також тих, хто загинув у зоні АТО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter