У Керчі робітники заводу оголосили страйк

Дата: 20 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Працівники Керченського стрілочного заводу оголосили про початок безстрокового страйку через низькі зарплати.

Як повідомляє Крим24, до такого рішення трудовий колектив прийшов 19 серпня після зустрічі делегатів від колективу КСЗ і представника акціонерів заводу. Страйк планують розпочати 27 серпня.

За словами робітника Валентина Коваленка, керівництво заводу наполягає, щоб робітники продовжували виконувати свої обов’язки.

Володимир Демидович (представник акціонерів) сказав нам про те, що зараз грошей немає, а можливість підвищення зарплат він може розглянути в майбутньому, коли буде прибуток. Також він пропонував підвищити зарплату кільком основним професіям. Але люди допоміжних професій отримують по п’ять тисяч, їм нема на що жити“, – повідомив Коваленко.

За інформацією Керчь.ФМ робітники стрілочного заводу також провели годинний попереджувальний страйк. Трудовий колектив практично в повному складі – понад 300 осіб – вийшов до воріт підприємства.

Водночас, за словами кримчан, аналогічна ситуація спостерігається не лише на КСЗ, а й на багатьох інших підприємствах півострова. Зокрема, на сайті кримського центру зайнятості багато вакансій із зарплатою 6-10 тисяч рублів, а обіцяних зарплат в 30 тисяч практично немає. Ті, що є, і дають у статистичних звітах середню цифру в 20 тисяч. 

В Крыму “хорошие” и “правдивые” по версии Шувайникова и Полонского СМИ хором молчат о сегодняшней забастовке в Керчи. Лю…

Posted by Сергій Мокрушин on 19 серпня 2015 р.

Нагадаємо, Керченський стрілочний завод входить до фінансово-промислової групи СКМ бізнесмена Ріната Ахметова. Завод був головним постачальником стрілочних переводів та вагонного литва для “Укрзалізниці”. Підприємство не потрапило в перелік об’єктів, що підлягають націоналізації, оскільки власник перереєстрував його в Краснодарі згідно з російським законодавством.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter