У Керчі поліція затримала трьох людей за українську символіку

Дата: 25 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Трьох осіб затримали в Криму за прапор України і футболку з тризубом та проукраїнським написом.

Як пише Кримська польова місія з прав людини, про це повідомила мати одного із затриманих. За її словами, два хлопці та дівчина о 7 ранку 24 серпня вирішили зробити фото з прапором України на горі Мітрідат у центрі Керчі. Так молоді люди хотіли відзначити День Незалежності.

У той час, коли вони фотографувалися з розгорнутим прапором України, під’їхала поліція і затримала всіх трьох за використання нецензурної лексики. Після складання протоколу поліція доправила їх до будівлі суду“, – повідомила жінка.

За словами затриманих, в поліції їм повідомили, що причина затримання – прапор України і футболка з тризубом та проукраїнським написом.

Суд виніс вирок за статтею 20.1 КоАП РФ (порушення громадського порядку). Одному із затриманих присудили 15 діб арешту, іншому – 1000 рублів штрафу.

Розгляд справи дівчини перенесено на 25 серпня у зв’язку з тим, що 24 серпня одна зі свідків звинувачення після попередження про відповідальність за неправдиві свідчення заявила, що сама нічого не бачила і про подію їй розповіли.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter