У казахстанських підручниках географії виправлять інформацію про Крим

Дата: 01 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки Казахстану зобов’язало видавництво “Мектеп” внести зміни до підручників географії, де Крим назвали суб’єктом РФ.

Про це повідомляє Tengrinews.kz з посиланням на прес-службу відомства.

На засіданні Республіканської комісії по підручниках, до якої входять депутати парламенту, громадські діячі, науковці та експерти, обговорили питання про звернення української сторони щодо змісту окремих підручників видавництва. У ході обговорення було відзначено, що при викладенні матеріалу автори використовували не весь фактологічний ряд.

“Зокрема, по темі Криму видавництвом і авторами невідображена в повній мірі офіційна позиція Казахстану, а також позиція світової спільноти (як, наприклад, це було зроблено в аналогічних підручниках видавництва “Арман-ПВ”). За підсумками обговорення було прийнято рішення зобов’язати видавництво “Мектеп” внести коректування до згаданих підручників з урахуванням висловлених зауважень“, – сказано в повідомленні.

Також республіканському науково-практичному центру “Підручник” рекомендували посилити роботу з експертизи підручників, у тому числі в політологічній її частині.

Нагадаємо, українське посольство звернулося з нотою протесту до МЗС Казахстану у зв’язку з тим, що в підручниках для середніх шкіл видавництва “Мектеп” Крим був названий суб’єктом Російської Федерації. У ноті було зазначено, що це суперечить як позиції міжнародного співтовариства, так і офіційній позиції керівництва Казахстану, яке неодноразово заявляло про підтримку територіальної цілісності України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter