У Казахстані дали три роки мешканцю, що їздив воювати за “ДНР”

Дата: 28 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

У Казахстані суд засудив до трьох років позбавлення волі 27-річного місцевого жителя, що воював на Донбасі на боці “ДНР”.

Як пише “Українська правда” з посиланням “Інтерфакс-Казахстан”, про це повідомив прес-секретар обласного суду Атирауської області Казахстану Боранбай Галієв.

Як встановлено в суді, в травні 2014 року уродженець міста Атирау вирішив виїхати в Україну і воювати в рядах самопроголошеної Донецької народної республіки. З цією метою він через інтернет знайшов людей, що набирали добровольців“, – повідомив прес-секретар.

За його словами, громадянин Казахстану домовився з ними про вступ до лав “ДНР” та у липні 2014 року на поїзді виїхав до Астрахані, а потім рейсовим автобусом приїхав до Ростова-на-Дону, де зустрівся з потрібними людьми.

14 липня 2014 року він незаконно перетнув російсько-український кордон, пройшов у Донецьку курс початкової військової підготовки, а потім виконував завдання керівників збройних сил “ДНР”, зокрема стріляв із зенітних установок “ЗУ-23С” і “Стріла-2” по безпілотних літальних об’єктах.

Суд, всебічно і об’єктивно розглянувши кримінальну справу, вивчивши всі докази, визнав підсудного винним в участі у збройних конфліктах і бойових діях на території іноземної держави і призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі“, – сказав Галієв.

Нагадаємо, у прес-центрі АТО повідомляли, що збройні формування “ЛНР” виконують роль штрафбату для російських кримінальних злочинців – за словами одного із затриманих українськими військовими мешканця Краснодарського краю, в складі його підрозділу близько 70% громадян Росії, які приїжджають воювати за “ЛНР” і таким чином скасовують собі тюремні строки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter