У Канаді легалізували марихуану

Дата: 17 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

У Канаді набули чинності зміни до законодавства, які дозволять повнолітнім купувати марихуану для особистого користування.

Про це повідомляє BBC.

Марихуана стала одним з перших заборонених у Канаді наркотиків, а боротися з нею почали ще в 1923 році. Вже у 60-х роках у країні масово почали карати за зберігання канабісу. Проте наприкінці 80-х років активісти почали говорити про легалізацію наркотику для тяжкохворих, а у 2001 році Канада перша у світі дозволила використовувати марихуану для лікування.

До повної легалізації марихуани канадська влада внесла деякі зміни в роботу правоохоронців. Зокрема, посилили покарання за керування автомобілем під дією наркотиків, а поліція отримали нові пристрої, що показують вміст канабіноїдів у крові.

За законопроект, що дозволяє повнолітнім купувати марихуану, проголосували 59 сенаторів, проти – 29. Прихильники змін кажуть, що новий документ допоможе впоратися з чорним ринком, адже Канада залишається країною з найвищим рівнем споживання марихуани, особливо серед молоді. У 2017 році канадці витратили на наркотик 4,6 мільярда доларів США (понад тисячу доларів на людину).

У нового закону є й обмеження: зберігати канадцям дозволили до 30 грамів наркотику, а вирощувати не більше чотирьох рослин конопель. 

Нагадаємо, що нещодавно в Грузії легалізували вживання марихуани

ДОВІДКА: в Україні досі виробництво, придбання, зберігання, перевезення, наркотиків без мети збуту в невеликих розмірах – це адміністративне правопорушення, за яке передбачено покарання у вигляді штрафу, або адміністративного арешту на термін до 15 днів, або громадських робіт. За зберігання більше 5 грам марихуани в країні встановлена кримінальна відповідальність. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter