У Японії кафе працевлаштовує людей з інвалідністю, які керують роботами-офіціантами

Дата: 24 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

У Токіо з’явилося кафе Dawn, де працюють роботи-офіціанти, якими керують люди з інвалідністю. 

Про це повідомляє сайт Національної асамблеї людей з інвалідністю України. 

Заклад, де люди і роботи взаємодіють як рівні, з’явився в грудні минулого року. Власники працевлаштували десять людей із захворюваннями та травмами спинного мозку. Всі вони працюють дистанційно з власних будинків та керують 120-сантиметровими роботами OriHime-D, які спілкуються з відвідувачами та приймають замовлення.

“За розробкою OriHime-D стоїть компанія Ory – стартап, який створює робототехніку для людей з обмеженими можливостями. Паралізовані люди можуть “набрати” команди за допомогою своїх рухів очей. OriHime-D також використовують люди, які сидять з дітьми або займаються іншими видами діяльності, які заважають їм покинути будинок або визначене місце”, – зазначають журналісти. 

Ресторан, за інформацією медіа, почав свою роботу в режимі тестування, але повноцінного відкриття можна очікувати у 2020 році, адже заклад став популярним серед жителів Токіо. За час роботи власники отримали 1,5 мільйона єн ($13 000) прибутку – вдвічі більше, ніж планувалося. 

Як відомо, в Україні останнім часом стали активніше впроваджувати політику щодо працевлаштування людей з інвалідністю. Із квітня цього року роботодавці муситимуть обладнати робочі місця для людей з інвалідністю, а роботодавцям платитимуть компенсацію за їхнє працевлаштування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter