У Європарламенті закликали Україну не викрадати турецьких громадян

Дата: 23 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Євродепутат Ребекка Гармс закликала українську владу зупинити викрадення в Україні турецьких громадян Національною розвідувальною організацією Туреччини (МІТ).

Про це повідомляє Turkish Minute.

Із таким закликом Гармс виступила у Twitter, висловивши солідарність із турецьким журналістом Юнусом Ердогду.  У своєму дописі вона позначила президента, прем’єра, голову МЗС та віце-прем’єра України.

“Не залишайте Юнуса наодинці. Зупиніть викрадення турецькими спецслужбами турецьких громадян за кордоном. Поважайте верховенство права та права людини в Україні та всюди”, – написала Гармс.

Минулого тижня видання “Страна.UA” опублікувало нібито список громадян Туреччини, який збираються “викрасти та вивезти” з країни. До списку входить Юнус Ердогду, який після публікації заявив, що тепер не відчуває себе у безпеці в Україні.

“Я більше не відчуваю тут себе в безпеці. Я не спав останні п’ять днів через страх перед операцією турецької розвідки”, – сказав він.

Нагадаємо, що на початку липня турецькі спецслужби затримали в Україні опозиційного журналіста з Туреччини. Пізніше стало відомо, що подія трапилася 15 липня в Миколаєві. Працівники СБУ затримали Юсуфа Інана у нього вдома. Далі співробітники Національної розвідувальної організації Туреччини (МІТ) доставили журналіста з України до Туреччини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter