У Європарламенті вимагають міжнародного розслідування вбивства Нємцова

Дата: 12 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Депутати Європарламенту закликали провести незалежне міжнародне розслідування вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту, ухваленій сьогодні, пише “Європейська правда“.

Це найбільш значне політичне вбивство в новітній історії Росії“, – заявили депутати. У документі також зазначено, що кремлівська пропаганда перетворює Росію в “державу репресій, ненависті і страху“, і що країна рухається в напрямку, “який суперечить функціонуючій демократії“.

Депутати віддали шану Нємцову, як людині, “яка присвятила своє життя, щоб зробити Росію більш демократичною, процвітаючою, відкритою, яка б налагодила міцні партнерські відносини із сусідами“.

Вони також засудили відмову у в’їзді до Росії деяким дипломатам, які хотіли бути присутніми на похороні Нємцова.

Депутати закликали Кремль припинити “весь тиск, репресії і залякування” щодо лідерів опозиції, громадянського суспільства та ЗМІ, звільнити політичних в’язнів, зокрема і українську льотчицю Надію Савченко.

Резолюція висловлює підтримку демократичним силам Росії та містить заклик до Ради ЄС сформувати єдину позицію 28 країн Євросоюзу про права людини і про необхідність припинити тиск на свободу слова і зібрань. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter