У ЄС похвалили вчорашнє голосування за зміни до Конституції

Дата: 03 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

У Європейському союзі високо оцінили, що Верховна Рада попередньо схвалила законопроект про зміни до Конституції в частині правосуддя.

Це важливий крок до зміцнення судової системи, поліпшення її ефективності, збереження її незалежності і неупередженості і боротьби з корупцією, йдеться у заяві речників Європейської служби зовнішніх дій, передає “Радіо Свобода”. 

Євросоюз очікує на швидке остаточне ухвалення цих змін, заявили в дипломатичній службі ЄС.

“Реформування системи правосуддя відповідно до європейських стандартів є давнім зобов’язанням України, і воно стане внеском у зміцнення верховенства права. Воно також є однією з головних передумов успіху політичних та економічних реформ, що тривають в Україні. Це має засадниче значення для українського народу”, – мовиться в заяві.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада попередньо схвалила проект змін до Конституції в частині правосуддя (№3524). За дане рішення проголосували 244 із 356 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

За день до цього Конституційний суд визнав відповідним нормам ст. 157 і 158 Основного закону доопрацьований проект законопроекту про внесення змін до Конституції в частині правосуддя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter