У Єревані розігнали акцію протесту проти підвищення тарифів

Дата: 23 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Поліція побила журналістів вірменської служби “Радіо Свобода” та пошкодила їхню техніку під час розгону протестувальників сьогодні вранці у центрі Єревана. 

Як повідомляє “Радіо Свобода“, радіо здійснювало пряму трансляцію акції протесту проти підвищення тарифів на електроенергію. Перед її початком до журналістів підійшли поліцейські та почали вимагати звільнити коридор для поліції. Потім вони штовхнули журналістів і пошкодили відеообладнання. Кілька осіб у цивільному теж почали штовхати журналістів, зокрема операторів Гаріка Арутюняна і Гаріка Азібекяна.

Гаріка Арутюняна затримала поліція і відвезла до відділку, його колега зміг повернутися до бюро вірменської служби “Радіо Свобода”, але його техніку пошкодили, забрали карти пам’яті для відеокамери, а саму камеру розбили. Також розтрощили смартфон, на який журналіст намагався відзняти відео.

Офіційних коментарів від МВС Вірменії наразі немає.

Нагадаємо, сьогодні вірменські поліцейські застосували силу і водомети для розгону демонстрантів на проспекті Баграмяна, в центрі Єревана. Активісти вийшли протестувати проти підвищення тарифів на електроенергію в країні, акція була цілодобовою і тривала у центрі вірменської столиці з 19 червня. Поліція після кількох “знаків попередження” почала силою розганяти мітингувальників, які вночі зайняли вулицю, що веде до президентського палацу.

В результаті сутичок десятки людей травмовані. За даними вірменського МВС, затримано 237 людей.

Як повідомляє російський “Інтерфакс“, перед початком розгону протестувальники вели переговори з поліцією – вони вимагали зустрічі з президентом Вірменії Сержем Саргсяном, і поліція пообіцяла таку зустріч, але за умови, що учасники протесту сформують групу з 3-5 людей та припинять акцію. Активісти на це не погодились.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter