У Єревані кілька тисяч вийшли підтримати опозицію, яка захопила будівлю поліції

Дата: 26 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У Єревані прихильники руху “Сасна црер” пройшли ходою на підтримку озброєних опозиціонерів, які захопили будівлю полку патрульно-постової служби.

Про це пише DW.com.

Кілька тисяч людей зібралися в понеділок, 25 липня, на мітинг в районі вулиці Хоренаці неподалік від захопленої будівлі, потім пройшли центральними вулицями столиці Вірменії, закликаючи людей приєднуватися до них, і повернулися до знову до будівлі поліції.

За даними єреванській поліції, ввечері того ж дня радикали спалили на прилеглій до захопленої будівлі вулиці два поліцейських автомобіля.

Напередодні, 24 липня, члени угруповання спалили поліцейський мікроавтобус “Газель”, а потім підпалили автомобільні покришки, в які були закладені патрони, що створило “реальну загрозу мешканцям прилеглих будинків”, підкреслюється в поліцейському повідомленні.

На такі дії особи, що захопили будівлю ППС, пішли на знак протесту проти відключення електрики, перерв в доставці їжі і обмеження зв’язку, а також затримки в наданні медичної допомоги їх пораненому.

Як відомо, напад на відділення полку патрульно-постової служби було скоєно в Єревані 17 липня. При цьому був убитий поліцейський і поранені чотири людини. Озброєні люди взяли в заручники сімох людей і вимагали звільнення координатора опозиційної організації “Установчий парламент” Жірайр Сефіляна, заарештованого за звинуваченням в незаконному придбанні та зберіганні зброї.

З захопленої будівлі поліції згодом були звільнені всі заручники.

Крім того, опозиціонери зажадали відставки влади країни і формування нового уряду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter