В Інстаграмі доступні курси кримськотатарської мови

Дата: 12 Червня 2017
A+ A- Підписатися

Онлайн-курс вивчення кримськотатарської мови в мережі Інстаграм запустив телеведучий Ридван Халілов, один з засновників студії Ars Musik Production.

Як повідомляє видання “Авдет”, курси кримськотатарської мови почалися з правил правопису, за основу взято підручник 5 класу “Къырымтатар тили”.

Курси будуть проходити двічі на тиждень протягом години на сторінках мережі Instagram ARS Musik Production і ABLYAZGEREY. Час виходу під час Рамазана 21:00. Про зміни графіка автори проекту обіцяють повідомляти у себе в акаунтах.

“За кілька тижнів або місяць, якщо людина захоче, почне писати без помилок. Це безсумнівно”, – впевнений Ридван Халілов. Курси проходитимуть двічі на тиждень упродовж години.

Об’єднання Ars Musik Production кілька місяців тому створили Асіє Саал, Арсен Османов і Ридван Халілов. Їхня мета – просвіта кримськотатарської молоді.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН 19 квітня запровадив тимчасові заходи за позовом “Україна проти Росії” для захисту прав жителів анексованого Криму. Суд постановив припинити утиск прав українців і кримських татар, відновити діяльність Меджлісу, а також дозволити навчання на півострові українською мовою. Таким чином міжнародний суд зобов’язав Росію виконувати конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

На момент анексії 14 кримських шкіл викладали кримськотатарською мовою, ще 7 – українською. Зараз вивчати мову можна лише за спеціальною заявою батьків на ім’я директора навчального закладу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter