У громадських туалетах встановлюватимуть сповивальні столики для немовлят

Дата: 22 Березня 2019
A+ A- Підписатися

З 1 квітня 2019 року в Україні під час проектування громадських вбиралень обов’язково треба буде встановлювати сповивальні столики для немовлят. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку України Лев Парцхаладзе.

Із квітня набувають чинності нові будівельні норми. За словами Парцхаладзе, до відомства надходило багато пропозицій щодо впровадження зручностей для батьків з немовлятами в громадських закладах.

“Я і сам як батько дуже розумію, як важливі такі зручності та комфорт для новоспечених батьків. Тому, звичайно, ми врахували цю пропозицію та прописали обов’язкове влаштування таких столиків у громадських туалетах”, – розповів чиновник. 

Столики встановлюватимуть в окремих санітарних приміщеннях, які призначаються для користування маломобільними групами населення, зокрема людьми з інвалідністю.

“Санітарні приміщення повинні розміщуватися поруч із туалетами загального користування в громадських закладах. Щоб ними могли користуватися люди з інвалідністю із супроводжувачами різних статей, батьки з маленькими дітьми протилежних статей, наприклад мама і син, батько і донька. Площі таких приміщень мають бути 6-9 кв. м. Також вони повинні бути облаштовані аварійною (тривожною) сигналізацією та системою оповіщення з врахуванням осіб з інвалідністю з порушеннями зору та слуху”, – зазначив Парцхаладзе.

У жовтні минулого року американець Донте Палмер запустив флешмоб про сповивальні столики в чоловічих туалетах з хештегом #squatforchange (дослівно – “міняти підгузок, сидячи навпочіпки”).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter