У ГПУ ідентифікували автомати, з яких були вбиті троє майданівців

Дата: 22 Червня 2016
A+ A- Підписатися

У Генеральній прокуратурі України ідентифікували автомати з яких, за даними слідства, 20 лютого 2014 року було вбито троє майданівців.

Як повідомляє Ліга, про це 21 червня у перерві судового засідання у справі про вбивство 48 учасників Революції гідності повідомив журналістам прокурор Генпрокуратури Роман Псюк.

За його словами, ці автомати належали екс-“беркутівцям” Олександру Зінченку та Павлу Аброськіну, яких судять у цій справі.

“Стосовно двох обвинувачених – у тілах загиблих знайдено конкретні кулі і є 100% ідентифікація, що ці кулі випущені з автоматів Зінченка і Аброськіна. У Аброськіна чотири кулі в тілах – двоє поранених, двоє вбитих. Зінченко один убитий”, – заявив він.

Водночас, за словами Псюка, у близько 70% загиблих майданівців були наскрізні поранення. Тому, дізнатися з кулі кому саме належить зброя – практично неможливо.

Псюк також заявив, що автомати беркутівців, в тому числі Аброськіна і Зінченко, були виявлені в одному з водоймищ Голосіївського району Києва.

Нагадаємо,  26 січня в суд було передано справи п’яти экс-бійців “Беркута” – Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, підозрюваних у розстрілі 48 активістів Майдану, а також заступника командира полку “Беркут” Олега Янішевського і двох його підлеглих. Суд над ними ще триває.

Екс-беркутівці, які звинувачуються у вбивстві учасників Майдану, не визнають себе винними і заперечують причетність до вбивств на Майдані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter